Autor: 021.rs

Novi Sad
09.01.2017.
11:11 > 13:33
Auto-sedišta za decu besplatno će biti deljena roditeljima u sredu, 11. januara u Plavoj sali Skupštine grada, u Ulici Žarka Zrenjanina 2.
  • zvonce

    10.01.2017 15:31
    Trudnicekoje imaju apsolutnu indikaciju za carski rez ne dolaze u skolu za trudnice, jer ne vezbaju disanje zaporodjaj i svasta netso drugo. dakle, i one su diskriminisaneu pogledu informacije o autosedistima.
    Tako da,lupas o lenjosti zena.
  • Marijana

    10.01.2017 13:00
    Sutra ce biti prva od ukupno cetiri podele auto-sedista koje su planirane do kraja marta, tako da ako neko nije bio obavesten jos uvek ima priliku da se prijavi. Uslovi u nacin prijave su na sajtu www.autosedista.org. Za roditelje koji ne posecuju Skolicu za trudnice se organizuju naknadna predavanja, samo prvo treba da se prijave. Najave i obavestenje su preneli skoro svi mediji, kako lokalni tako i nacionalni, ali ponavljam jos uvek nije kasno da se prijavite. Sedista se , kada ih dete preraste , vracaju nazad i ustupaju dalje na koriscenje roditeljima kojima je takva pomoc neophodna.
  • eh

    10.01.2017 00:18
    soc ugrozeni auti
    Nabavka kod ''zemare'' na tenderu i onda dele to sto im ne treba ''socijalno ugrozenim roditeljima sa automobilima''. Hoce li posle deliti i besplatnu ugradnju treceg kupatila socijalno ugrozenim roditeljima sa dupleksima?
  • Mama

    09.01.2017 23:17
    Nije fer.
    Ko ste vi da sudite o necijim razlozima za dolazak ili nedolazak u skolu za trudnice? Ja sam trudnocu provela u strogom mirovanju, uz povremene boravke u Betaniji na lecenju, sest meseci nisam ustajala, a takvih mama je mnogo, zbog cega su one u startu diskriminisane i manje zasluzuju sediste za bebu, od onih koje su dolazile u ZOV?
  • Glupost

    09.01.2017 22:33
    Sedišta
    Kako neko može da priušti i da kupi auto, a ne može da priušti da kupi auto sedište za bebe!?
    To su verovatno iz one grupe socijalno ugroženih, što voze džipove, a ne mogu da plate vrtić ?
  • @TATA

    09.01.2017 21:32
    Sedista
    Moja supruga je ceo Decembar redovno isla na predavanja za trudnice u Zmaj Ognjena Vuka. Trudnice su bile obavestene na tim casovima o dodatnom casu o sedistima za kola tj. obuka postavljanja sedista. Na tom casu su mogli da se prijave da dobiju sediste. Postoje naravno uslovi koji moraju da se ispostuju tj. zarade pre svega. Sedista su namenjena onima koji ne mogu da ih priuste. Takodje, sedista se daju na godinu dana, nakon toga se vracaju drzavi. Tako je makar ona obavestena. Nije bilo po novinama, po televiziji,...iz razloga sto su sedista namenjena za decu sa teritorije grada Novog Sada. Verujem da su sve mame koje su isle na predavanja na vreme obavestene. Mnoge NOVE mame ne idu na ta predavanja, najvise zbog lenjosti. Na predavanjima ih je ceo mesec bilo po 3-4 trudnice, a nekad ni toliko pa spajaju grupe...a svaki dan se u Betaniji rodi od 10 do 30 beba. Toliko o buducim majkama. Danas izgleda svi sve znaju i svi su najpametniji.
  • Tata

    09.01.2017 16:49
    Super ali...
    ... nisam primtio da je objavljno da će biti takva akcija, kao i gde se treba prijaviti i do kada. Možda je to namenjeno samo onima sa ličnim poznanstvima pa se oglašavalo od usta do usta. Nadam se da grešim dušu i da nisam u pravu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna